IASWG Board Retreat Minutes March 16, 2024 10:00 AM to 12:30 PM Eastern Standard Time (US and Canada)

PRESENT: Barbara Muskat, Emily Santonocito, Mark Smith, Donna McLaughlin, Renieth Prinsloo, Mamadou Seck, Ginette Berteau, Jen Currin-McCulloch, Greg Tully, Stephanie Baird, Lorrie Gardella, Carol Cohen, Erin Nau, Shirley Simon, Sam Benbow, Padriac Stanley, Ann Bergart, Alexis Howard, Robert Martinez, Kyle McGee, Será Godfrey-Kaplan, Karla Herrera, Georgianna Dolan-Reilly, Hilda Baar

Succession Planning

- President (Barb) and Vice Presidents (Ginette & Renieth) will end their terms in November.
- Emily, Operations and Symposium Administrator, will transition from her role at the end of this year.
- Kyle and Alexis (Nominations and Elections Committee) request and call to the board to consider their
 interest in these roles and consider members and other individuals for these roles. Barb explained that
 there is a need to have one person in the President or VP roles that has a social security number due
 to the IASWG bank being in the United States.

Symposium Updates

- Emily shared the updated schedule; presentations to start on Wednesday afternoon
- Proposal acceptances will be sent out on Monday, March 18
- Linda gave an overview of the schedule, lodging, and special events
- Carol will be the main contact for the Call for Editors for the 2021, 2022, 2023 Proceedings with Gloria sharing a formal Call for Submissions from the Journal. There will be an announcement for the Call for 2024 Proceedings at the 2024 Madrid symposium (also advertised in print).

Project Updates

- Marketing (Padriac)
 - Created a branding guide and flier templates
 - Started a <u>YouTube page</u> to be able to live stream and store recordings
 - Will start promoting the symposium with social media
- Mutual Aid Groups (Ann)
 - Ann will send an invitation to join a Monday night group; there may be opportunities to participate in one-time consultations or another group
 - Ann suggested having the Madrid symposium as a launching point for a future Group Work Camp. Linda has a place in mind in the countryside near Madrid; however, there would need to be a planning committee to organize it.
 - Lorrie and Será are developing a Mutual Aid Group for MSW Students. More details to be shared soon to encourage participation and university support.
 - Robert is developing a Mutual Aid Group for MSW Students and Recent Graduates who are interning at the ACS in New York (with the support of Ann and Lorrie)

• Training

- Adelphi University in New York is able to support continuing education credits/hours
- Discussion about having a Training in Teaching Group Work
 - Suggestion by Lorrie: A live group (could be virtual) for learning to teach group work would have the added benefit of mutual aid, building participants' networks and engagement with IASWG
 - Suggestion by Carol: have an open meeting with the Commission to brainstorm further in connection with the CSWE conference

Other Updates:

- Membership Committee Meeting will take place this Monday, March 18
 - Sam shared Shelita's idea of recording your travels to the Symposium on social media
 - Also, Sam asked that you continue to share resources and news for the Newsletter, especially content for a Student Spotlight
- Ginette shared that the Francophone Chapter recently recorded a webinar that went very well
- The next board meeting will be in May. At the symposium, there will be a lunch on Wednesday, June 12 for the board.g
- There will be a session on group work at the upcoming IASSW/IFSW Conference in Panama, and some of us are presenting in Lithuania in April at the European Conference on Social Work Research. For more information on these two presentations, please speak to Carol.

Proposed Symposium Schedule - Updated Friday, March 15th

Wednesday, 12, June 2024 - Symposium Day 1

- Morning Outstitues
- Lunch for Board
- 2:00pm to 3:00pm Registration & Check-In
- 3:00pm to 3:30pm 30-minute Presentations (two per room)
- 3:35 to 4:05pm 30-minute Presentations (two per room)
- 4:05pm to 4:30pm Coffee Break
- 4:30pm to 5:30pm 60-minute Presentations
- 5:45pm to 7:00pm Welcoming Ceremony & Plenary (on Somosaguas Campus)
- 7:00pm to 9:00pm Social and Cocktails (on Somosaguas Campus)

Thursday, 13 June, 2024 - Symposium Day 2

- 8:30am to 9:00am Registration & Check-in
- 9:00am to 10:00am 60-minute Presentations
- 10:15am to 11:15am 60-minute Presentations
- 11:15am to 11:30am Coffee Break
- 11:30am to 12:15pm 45-minute Presentations
- 12:30pm to 1:00 pm 30-minute Presentations
- 1:00pm to 3:30pm Lunch & Posters Presentation session
- 3:30pm to 4:30pm 60-minute Presentations
- 4:30pm to 5:00pm Coffee Break
- 5:00pm to 6:30pm Plenary
- 8:00pm Social and Cocktails (at restaurant near Moncloa)

Friday, June 14, 2024 - Symposium Day 3

- 9:00am to 9:30am Registration & Check-in
- 9:30am to 11:00am Invitational Sessions (90-minute Presentations)
- 11:00am to 11:30am Coffee Break
- 11:30am to 12:15pm 45-minute Presentations
- 12:30pm to 1:00 pm 30-minute Presentations
- 1:00pm to 3:00pm Lunch & Membership Meeting
- 3:00pm to 3:45pm 45-minute Presentations
- 4:00pm to 5:30pm The Joan K. Parry Memorial Plenary & Closing Ceremony